Starten på en mere minimalistisk livsstil?

Har du nogensinde haft en fornemmelse af at være ved at blive kvalt af alle de ting, du har i dit hjem? Sådan har jeg haft det i et stykke tid nu.

Det føles som om jeg rydder op konstant, så snart jeg er færdig i ét rum kan jeg fortsætte i det næste; jeg sortere og smider ud, men på en eller anden måde bliver rummene hele tiden fyldt op igen. Det føles som at forsøge at flytte en sandkasse med kun en ske til hjælp, hvor sandet bare glider tilbage og dækker hullet der hvor jeg lige har flyttet det fra.

At det snart er jul gør bare frustrationen endnu værre. Nøjagtigt ligesom sidste år ved jeg ikke hvad jeg ønsker mig, fordi jeg egentligt godt ved at jeg har alt, hvad jeg har brug for (og mere til). Jeg kigger på mine ungers værelser og forsøger at finde ud af hvad de mangler og ønsker sig, men kan slet ikke se hvor der skal være plads til mere legetøj. De har jo så meget i forvejen! Halvdelen leger de ikke engang med. Jeg har forsøgt at begrænse mængden ved at bede familien om kun at købe gaver for det halve af det beløb de giver for og så sætte resten ind på ungernes opsparingskonto, men stadigvæk får de rigtigt, rigtigt mange ting. Halvdelen når de ikke engang at kigge ordentligt på inden de flår den næste gave op, og hvem gaven er fra når de heller ikke at registrere inden de er videre.

Det har sat nogle tanker i gang omkring hvad det egentlig er jeg lærer mine børn omkring taknemmelighed, om at sætte pris på de ting, de får foræret. Vil jeg gerne lære mine børn at mere er bedre, eller at sætte pris på de ting, de har? Vil jeg selv være sådan en der tager ting for givet, og har så mange ting i mit hjem at jeg ikke engang ved hvad det hele er? Sådan en, der ønsker mig ting i julegave som jeg egentligt ikke har brug for?

Svaret er selvfølgelig at nej, det vil jeg ikke. Og jeg vil gerne lære mine børn noget andet end den måde, jeg selv har brugt. Så nu skal det være slut!

I sidste uge havde jeg en tid på sygehuset, til en undersøgelse som tog lang tid. Der var derfor masser af tid til small-talk med den søde laborant, som på et tidspunkt nævnt at hun havde syet genanvendelige gaveposer til at pakke julegaver ind i istedet for at bruge gavepapir, som for det meste kun bruges én gang. Der skete et eller andet i mig da hun fortalte det!

Jeg har aldrig før overvejet noget lignende, men alligevel gav det så meget mening for mig at kunne spare både miljøet og økonomien på så simpel en måde, og jeg gik derfra med den vildeste inspiration og en henvisning til Facebook gruppen ‘Minimalisme og købestop‘.

De næste to aftener gik med at læse i gruppen. Gamle og nye opslag, diverse links og blogs der blev delt, og jeg sad tilbage med en følelse af at det her, minimalisme, det føles bare så rigtigt! Det er den vej jeg skal.

Men hvordan griber man det an at gå fra en ganske almindelig materialistisk livsstil til minimalisme? Det får vi at se det næste stykke tid.

Følg med her på bloggen hvis du vil følge min rejse. Og send gerne en kommentar hvis du har råd til en nybegynder 😊