KonMari – Kategori 3: Komono.

Komono er et japansk ord, som oversat til dansk betyder ‘Små ting’, og denne kategori er ubetinget den, der tog længst tid for mig. Kategorien dækker over maaange ting, og jeg delte den ind i følgende underkategorier:

 • Cd’er/DVD’er
 • Skønhedsmidler, makeup og lignende
 • Elektriske apparater, herunder ledninger, opladere osv.
 • Hverdags udstyr (F.eks. Skrivegrej, syting)
 • Kosttilskud og naturmedicin
 • Køkkenting
 • Madvarer, herunder fryseren.
 • Rengøringsprodukter.
 • Diverse (F.eks. Håndklæder, sengetøj, opbevaringskasser)
 • Hobby udstyr
 • Pynteting
 • Billeder

Der gik lidt rod i rækkefølgen for mig fordi størstedelen af de elektriske apparater vi har er i køkkenet, og da jeg alligevel havde alle tingene fremme gik jeg direkte over i køkkenting. Det resulterede i 1 ½ flyttekasse, én til salg og resten direkte til genbrug.

Inden jeg gik igang var min plan at jeg ville have ryddet ud til et sådan niveau, at tingene, jeg havde tilbage, ikke skulle være spredt ud over hele lejligheden og kælderen, men kun være samlet i det rum, hvor de hører til. Før havde jeg f.eks. køkkenting i både soveværelse og kælderen, og i køkkenet 3 store hylder og alle skabene fyldt til randen, så jeg skulle grave ind bag ting for at kunne nå det bagerste. Nu har jeg alle køkkenting i køkkenet, og tingene står i skabene så de er lette at komme til.

Et andet sted hvor det virkelig kunne ses at der blev ryddet ud er i hobby tingene. Vi startede ud med tre skuffer og en trådhylde i klædeskabet i soveværelset, og tingene var så rodede at ungerne ikke selv kunne gå i gang med noget fordi de simpelthen ikke kunne finde rundt i rodet.

Nu er tingene sorteret ud i kategorier, så f.eks. perler og plader ligger i én skuffe, maleudstyr og lærreder i en anden, og så én skuffe med små kasser hvor tusser, lim osv. har hver sin plads.

Næste og sidste kategori er Kategori 4: Sentimentale ting.


Vil du læse mere om KonMari kan du læse mit første indlæg i serien her:

KonMari – Sådan rydder du op i dit hjem.