KonMari – Kategori 4: Sentimentale ting

Den sidste kategori er Kategori 4: Sentimentale ting. Det er også den kategori der er sværest for mange at komme igennem, fordi tingene har sentimental værdi og der dermed er knyttet forskellige følelser til tingene.

For mig var der ikke så mange ting at sortere:

  • Billeder
  • Små ting fra da ungerne var mindre.
  • Ungernes tidskapsler.
  • Små ting jeg har fået gennem tiden af venner og familie.
  • Ting fra rejser jeg har været på.

Billeder gik egentligt meget nemt. Da jeg kiggede albummene igennem var der mange billeder der var så dårlige at de alligevel ikke var noget værd, og de røg nemt fra. Derefter sorterede jeg dem i begivenheder, så billederne fra f.eks. min 17 års fødselsdag lå i en stak, billeder fra ungdomsskolen i en anden og så videre, og så valgte jeg derfra de billeder der bedste repræsenterede begivenheden og gav mig glæde når jeg kigger på dem.

Små ting fra unger og ungernes tidskapsler blev lidt blandet sammen.

Tidskapslerne er noget min mand og jeg har lavet, en til hver barn, hvori vi gemmer små ting, som drengene så får når de bliver voksne. Det er ting som den hue de havde på lige efter fødslen, armbånd fra sygehuset, små æsker med deres tabte tænder osv., billeder og de små bøger de fik da de skiftede institution og gamle klassebilleder. Ting som ikke giver mening nu, men som er sjove at have når de bliver ældre.

Jeg endte ud med en lille kasse med billeder og en lille bog, min søster engang købte til mig da hun var udenlands i en periode, og så de to tidskapsler. En enkelt statue fra en rejse, og to billeder min søster har lavet til mig. Alt sammen ting, jeg bliver glad af at se på, og som har fået en plads i mit hjem hvor jeg kan se dem hver dag og mærke glæden.


Vil du læse mere om KonMari kan du læse mit første indlæg i serien her:

KonMari – Sådan rydder du op i dit hjem.