Reflektion efter KonMari.

Jeg oplevede et par gange i processen at jeg havde meget svært ved at mærke om nogle få ting gav mig glæde. Specielt mine Englekort og et sæt Kettlebells var svære, så dem lagde jeg til side i første omgang. Da jeg havde flyttet Englekortene rundt 5 gange, fordi de ikke rigtigt hører til nogle steder, uden at have brugt dem i mellemtiden, gik det dog op for mig at det ikke gav mening at beholde dem. Det samme med mine Kettlebells; det gik op for mig at det var svært at give slip på dem fordi det er ting, der for mig repræsentere den person som jeg tror jeg gerne vil være, men når jeg virkeligt mærker efter og er ærlig overfor mig selv er det tydeligt at det bare ikke er for mig.

En anden ting jeg oplevede var, at jeg nogle gange blev for grebet af det med at smide ud, og glemte at mærke efter om tingene gav glæde. Specielt i køkkenet fordi der var ting, som jeg allerede havde bestemt at jeg ikke ville have mere, men også i ‘kontoret’ fordi jeg synes der ikke var helt nok plads til de ting, der var tilbage. Nogle af tingene røg ud alligevel, nogle har jeg gemt, og så bliver de brugt til de ikke kan mere, og så bliver der ikke købt nyt når de går i stykker.

Hele processen blev for mig en overvejelse om jeg ville være minimalist for minimalismens skyld, og tanker om hvad mit formål egentlig var med oprydningen. Ja, jeg ville gerne have færre ting i hjemmet, men samtidigt ville jeg heller ikke stå i en situation hvor jeg skulle undvære eller mangle ting, som jeg før havde glæde af. Derfor var jeg så glad for at jeg fandt KonMari inden jeg gik igang med at sortere ud!

Jeg tror det bedste ved at have brugt KonMari for mig er tilfredsstillelsen her efterfølgende. Jeg ELSKER at komme ind i mit soveværelse hvor der nu er så meget rum, alle ting har deres faste plads og der er kun pynteting tilbage som gør mig glad. Det giver en form for ro i rummet som bare er fantastisk!

Jeg har lidt svært ved at sætte ord på, men jeg tror den mest markante følelse jeg har, her bagefter, er en følelse af at være fri. Jeg har ikke nogle ting der ligger og venter på at blive ryddet op eller sorteret ud, jeg har ingen hængepartier (bortset fra dem i ‘I brug lige nu/Kræver opmærksomhed’ fra Kategori 2: Bøger og papir. Del 2 – Papirer.)

Jeg mærker glæde ved alle de ting jeg har tilbage, og alt har sin faste plads, og det giver både frihed, ro i hjemmet og ro i hovedet.


Vil du læse mere om KonMari kan du læse mit første indlæg i serien her:

KonMari – Sådan rydder du op i dit hjem.